Figeľ nechce povedať, či KDH podporí rezolúciu pre homosexuálov.

04.04.2011 16:13

Predseda KDH Ján Figeľ je za tolerantnú spoločnosť, na otázku, či by KDH podporilo prípadnú rezolúciu na ochranu homosexuálov, transgender osôb či bisexuálov v parlamente, však v dnešnej diskusnej relácii STV O 5 minút 12 odpovedal vyhýbavo.

"Každý má právo na život, ktorý je nediskriminačný," povedal. Na opakovanú otázku redaktora doplnil, že nevie, o čom by taká rezolúcia presne bola.

Otázku práv gayov, lesieb, transgender osôb či bisexuálov otvorila tento týždeň v parlamente strana SaS pri rokovaní o návrhu Vyhlásenia NR SR k aktom násilia a prenasledovania príslušníkov kresťanských komunít vo viacerých miestach vo svete z dielne KDH.

 

Poslanec SaS Martin Poliačik pri tejto príležitosti vyhlásil, že verí, že tak ako liberáli z SaS nemajú problém podporiť rezolúciu proti násiliu na kresťanoch, tak aj KDH nebude mať problém pričiniť sa o to, aby aj ostatné ľudské práva na Slovensku boli napĺňané.

Figeľ zdôraznil, že kresťanskí demokrati so základnými princípmi neobchodujú. "A odmietame podmieňovanie jedného druhým," uzavrel.

 

Čítajte viac: https://www.sme.sk/c/5835075/figel-nechce-povedat-ci-kdh-podpori-rezoluciu-pre-homosexualov.html#ixzz1IX5YlNVx

Späť